
Reculls de premsa

Entrevista a Iria Méndez “La autolesión en adolescentes es una epidemia con muchos likes”
"¡Mi hija no!" responden muchas madres negando la evidencia; y argumentan: “Yo lo sabría. Mi hija y yo somos amigas”. Casi un 30% de los jóvenes y adolescentes europeos son 'cutters' (se cortan, se autolesionan) y lo que antes era un acto privado, ahora se exhibe en las redes sociales reclamando “likes”. ¿Qué hay detrás de una autolesión recurrente? Hemos hablado con Iria Méndez, psiquiatra especializada en trastorno afectivos en niños y adolescentes del Hospital Clínic de Barcelona.
Informativos.net
09/04/2019

"Adictos a las cuchillas: como las autolesiones se convirtieron en una plaga juvenil"
El 27,6% de los adolescentes se ha autolesionado de forma voluntaria sin intenciones suicidas al menos una vez en la vida y la tendencia no deja de crecer ante la perplejidad de los expertos. Los casos se han multiplicado por 10 en los últimos 30 años
Diari "El Mundo"
28/09/2018

"Autolesions a l'adolescència"
Sabem que l’adolescència és temps per fer bogeries, per la necessitat que tenen els joves de veure on són els límits. Però algunes d’aquestes bogeries activen senyals d’alerta, com les autolesions.
Diari Ara "Criatures"
31/03/2018

"Alerta por el aumento progresivo de autolesiones que se cortan"
La poca resistencia a la frustración y la falta de habilidades para canalizar el malestar, entre las causas.
Diari "La Vanguardia"
18/07/2017

"S'incrementen els adolescents que s'autolesionen"
Es constata un fort increment d'adolescents que s'autolesionen, els últims dos anys. Uns quants hospitals catalans han creat un grup anomenat GRETA per actuar en xarxa un cop s'ha detectat que aquesta conducta ha augmentat entre els adolescents. Les xarxes socials són l'eina principal a través de la qual els adolescents afectats mostren les seves lesions. Han vingut a parlar-ne al plató.
Programa "Els Matins" de TV3
12/07/2017

"Cada vegada més noies es fan talls als braços, les cames o la panxa"
Cada cop hi ha més adolescents, sobretot noies d'entre onze i catorze anys, que es tallen els braços o les cames en moments de ràbia o frustració. Psicòlegs i psiquiatres de cinc hospitals catalans han creat un grup d'estudi per tractar aquestes autolesions, unes conductes que han augmentat molt especialment els últims dos anys.
Telenotícies de TV3
12/07/2017
